top of page

Christian Dedeene

les.jpg
37971888_10155233386275834_5291540776872

Christian studeerde af aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen, waar hij een opleiding klassiek ballet genoot. Onmiddellijk na zijn studies heeft hij 7 jaar met Maurice Béjart gewerkt in het Ballet van de XXe Eeuw. Daarna volgden 2 jaren als freelance danser/choreograaf in Duitsland en twee jaar in Spanje.

Christian heeft in de loop der jaren zijn eigen stijl ontwikkeld die moeilijk te klasseren valt, maar omschreven kan worden als origineel en artistiek.
Hij is ook choreograaf van verschillende projecten en voorstellingen waaronder H2O, Ignition of Qo, Orriri del Amori, La Valise,...


 

Agar Dedeene y Gomez

12239176_10153475539058612_2773615577425

Geboren te Barcelona en opgevoed door een multi-creatieve moeder en een klassieke danser als vader is Agar Dedeene y Gomez al sedert haar geboorte opgegroeid in de wereld van dans, toneel, muziek en beeldende kunsten.

Deze input leidde Agar naar een passie voor dans in al zijn facetten, met daarnaast een grote voorliefde voor zowel woord, toneel, kunst en muziek.

 

Agar bracht uren in de danszaal door, met als resultaat dat ze op 11 jarige leeftijd geselecteerd werd om op te treden als één van de dansers bij het World Tour concert van Michael Jackson.

 

Vanaf het eerste middelbaar volgde ze een zesjarige opleiding klassiek ballet aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen en startte daarna haar carrière als freelance danser, lesgever en choreograaf.

 

In 2010 werd Agar uit duizenden kandidaten geselecteerd als finaliste van So You Think You Can Dance. Ze bleef over bij de laatste tien finalisten en werd vervolgens nogmaals geselecteerd voor de Theatertour van SYTYCD.

 

Agar sloot zich aan als lesgeefster en choreografe bij talrijke dansscholen waar ze voornamelijk lesgaf in klassiek ballet, modern-jazz, funky, choreo, djamenco, en pointes.

 

Daarnaast hielp ze mee bij het opstarten van de hogere opleiding dans in het KTA Brugge; een doorgedreven opleiding voor professionele dansers, in combinatie met ASO / TSO onderwijs.

 

Doorheen de jaren heeft Agar een eigen stempel kunnen drukken op haar dansstijl, en heeft ze met haar leerlingen heel wat prijzen weten binnen te halen op diverse danswedstrijden (Dancewaves, Young dancers competition, Jeugd en dans, ...)

bottom of page