De Selectiegroepen

Selectiegroep – voor wie?

De selectiegroep is ontstaan voor kinderen en jongeren die naast hun aanwezige passie voor dans meer uitdaging zoeken in de lessen, en die de bewegingen op een doorgedreven manier willen aanleren als uitvoeren.

De selectie gebeurt via auditie in het voorjaar om dan in september te kunnen starten. Kandidaten kunnen zich vanaf nu reeds aanmelden met enkele dansfoto (max.3) en een cv via e-mail naar info@klassiekballetbrugge.be

Hoe gaan we te werk om progressie te maken?

We werken dieper in op alle nodige technische aspecten van de dans, met als blijvende basis het klassieke ballet, maar brengen ook de nodige aandacht naar de creatieve en gevoelsmatige kant die het dansen met zich meebrengt, en die op zijn minst even belangrijk is.

De selectiegroep bestaat uit een combinatie van een verplicht aantal danslessen, gekozen uit het lessenprogramma van Rose De Leyn en Klassiek Ballet Brugge, en wekelijkse repetitiemomenten, die enkel toegankelijk zijn voor de leerlingen uit de selectiegroep. Op die manier wordt het mogelijk om op een aangepast niveau te werken voor zowel de basislessen klassiek ballet, pointes en modern – als dieper in te gaan op creatie-momenten als funky, ritme  en choreo.

Jaarlijks treden we meerdere malen op, bij verschillende evenementen, en leren we een groot aantal choreografieën aan. Ook deelname aan competitie staat op het programma.

Om deel te kunnen nemen aan de selectiegroep is het noodzakelijk te slagen op één van de auditiedagen!

Preselectie:  voor 6-8 jaar met minimum één jaar ballet ervaring

Selectie Kids: vanaf 9 jaar met minimum één jaar ballet ervaring

Een kennismaking les en auditie gaat door op woensdag 30 juni 2021 bij Rose De Leyn, Joseph Wautersstraat 109, 8200 Brugge Sint-Michiels .

 

  • 14.30 - 15.30 uur voor 6-8 jarigen(° 2013-2015)

  • 15.30 - 16.30 uur voor 9-12 jarigen (°2009-2012)

Zich aanmelden bij info@klassieballetbrugge.be met formulier CONTACT

 

Selectie Juniors & Teens: vanaf 12 jaar (° 2008 en vroeger)

De eerstvolgende auditie gaat door op zaterdag 3 juli 2021 om 14.00 uur bij Rose De Leyn,  Joseph Wautersstraat 109, 8200 Brugge Sint-Michiels.

Zich aanmelden bij info@klassieballetbrugge.be met formulier CONTACT

De lessen gaan door in de danszalen van het KTA, de Xaverianensite en Rose De Leyn