De Selectiegroepen

Selectiegroep – voor wie?

De selectiegroep is ontstaan voor kinderen en jongeren die naast hun aanwezige passie voor dans meer uitdaging zoeken in de lessen, en die de bewegingen op een doorgedreven manier willen aanleren als uitvoeren.

De selectie gebeurt via auditie in het voorjaar om dan in september te kunnen starten. Kandidaten kunnen zich vanaf nu reeds aanmelden met enkele dansfoto (max.3) en een cv via e-mail naar info@klassiekballetbrugge.be

Hoe gaan we te werk om progressie te maken?

We werken dieper in op alle nodige technische aspecten van de dans, met als blijvende basis het klassieke ballet, maar brengen ook de nodige aandacht naar de creatieve en gevoelsmatige kant die het dansen met zich meebrengt, en die op zijn minst even belangrijk is.

De selectiegroep bestaat uit een combinatie van danslessen en repetitiemomenten, die enkel toegankelijk zijn voor de leerlingen uit de selectiegroep.Op die manier wordt het mogelijk om op een aangepast niveau te werken voor zowel de basislessen klassiek ballet, pointes en modern – als dieper in te gaan op creatie-momenten als funky, ritme & djamenco en choreo.

Jaarlijks treden we meerdere malen op, bij verschillende evenementen, en leren we een groot aantal choreografieën aan.

Om deel te kunnen nemen aan de selectiegroep is het noodzakelijk te slagen op één van de auditiedagen!

Selectie 1: vanaf 9 jaar met minimum één jaar ballet ervaring

Selectie 2: gevorderd niveau vanaf 12 jaar

De lessen gaan door in de danszalen van het KTA, de Xaverianensite en het Entrepot

© 2023 by Ballet Academy. Proudly created with Wix.com

  • facebook-square
  • Twitter Square
  • vimeo-square