top of page

Phluide Compagnie

Phluïde Compagnie maakt choreografieën voor avondvullende optredens, soms eigen stukken, soms in opdracht, met een passende selectie dansers naar gelang het optreden.

Dat kan met gevorderde, semi-professionals zijn, of met jongeren, en met verschillende stijlen. Leiding en choreografie is in handen van Christian Dedeene, ex-Béjart Ballet van de 20ste eeuw danser.

We kijken hiervoor uit naar gemotiveerde dansers (12+ tot ... jaar) met een degelijke kennis klassiek ballet.

De selectie gebeurt op vraag van de choreograaf, of wie zich geroepen voelt kan eerst een repetitie meevolgen om het niveau te zien.  Kandidaten kunnen zich steeds aanmelden met enkele dansfoto (max.3) en een cv via e-mail naar info@klassiekballetbrugge.be

 Op 27 mei 2023 bracht Phluïde Compagnie  haar creatie “Amor Mundum” in OC De kleine Beer te Beernem als opening. Een prachtig dansspektakel met schitterende dansers van Dansen Rose De Leyn in een choreografie van Christian Dedeene.

 Op het programma staat op 14 oktober 2023 de opvoering van "Amor Mundum" in de Magdalenazaal  Brugge, deelname aan Spotlight 2024  en de  dansshow Rose De Leyn 24-26 mei 2024, en een volledig nieuw spektakel met live orkest op 11 november 2024.

De repetities gaan door in Dansen Rose De Leyn, Joseph Wautersstraat 109, 8200 Brugge op zaterdag van  18.30 tot 20.30 uur vanaf zaterdag 16 september.

bottom of page