top of page

De Ballet Compagnie

Wie zijn wij?

Een groep geselecteerde leerlingen met talent en een stevige basis klassiek ballet. Ze beschikken over de nodige fysieke eigenschappen om elke week een uur intensief te trainen aan de ballettechniek.

De selectie gebeurt via auditie in het voorjaar om dan in september te kunnen starten. Kandidaten kunnen zich vanaf nu reeds aanmelden met enkele dansfoto (max.3) en een cv via e-mail naar info@klassiekballetbrugge.be

 De eerstvolgende auditie gaat door op zaterdag 3 juli om 12.30 uur bij Rose De Leyn, Joseph Wautersstraat 109, 8200 Brugge Sint-Michiels

Hoe gaan wij te werk om progressie te maken?

Het niveau van de lessen wordt stelselmatig opgebouwd en er worden ook klassieke variaties aangebracht die op diverse optredens in ballettutu’s  gebracht kunnen worden. We nemen ook deel aan balletcompetities.

Jaarlijks krijgen de leerlingen een examen waarbij een ervaren jury bepaalt of ze de leerstof voldoende beheersen om over te mogen naar een volgende groep.

Gedurende het jaar krijgen de leerlingen persoonlijke werkpunten die telkens geëvalueerd worden.

Omdat ballet discipline vraagt wordt een stipte aanwezigheid vereist en dragen de leerlingen steeds hun uniform.

Ballet Compagnie : gevorderd  en ver gevorderd niveau

PrePro: voorbereiding op competitie

De lessen gaan door in KTA, Rijselstraat 7,  8200 Brugge op zaterdag om 9.30 en om 10.30 uur vanaf zaterdag 18 september. 

bottom of page